Begin van de comb. Hoed – Wijngaarden- van Zon

De combinatie Hoed – Wijngaarden is in 2007 ontstaan. Cees den Hoed had tot deze tijd een verdienstelijke vliegcarrière achter de rug. Maar door de hoeveelheid tijd die de duivensport in beslag neemt was de zin in de duivensport een beetje verdwenen. Cees stond op het punt zijn duivenkolonie te halveren of om er zelfs mee te stoppen. Pascal van Wijngaarden had in zijn  jeugdjaren duiven gehad en op de programmavluchten gespeeld. Door studie en later drukke werkzaamheden was Pascal gestopt met de duiven. Toen het leven van Pascal in wat rustiger vaarwater terecht kwam begon de duivensport weer te kriebelen.Door de wederzijdse interesse in postduiven werd er in de voetbalkantine door Cees en Pascal regelmatig over duiven gesproken. Door deze gesprekken en aangemoedigd door Eveline (de vrouw van Pascal) ontstond het idee om te gaan samenwerken. En niet veel later werd de combinatie Hoed – Wijngaarden geboren!.

Alles omtrent de duiven gebeurt in samenspraak met elkaar. Om de vliegploeg te vergroten, zodat er op alle marathonvluchten kan worden ingekorfd is er een verdeling gemaakt. Bij Cees verblijven alle vliegduiven en bij Pascal verblijven al de kwekers. Het duivenbestand bestaat uit 44 koppels nestduiven, waarvan meestal 50% jaarlingen en 12 doffers op traditioneel weduwschap. Er wordt met deze duiven deelgenomen aan alle marathonvluchten.

Het eerste jaar als combinatie wierp gelijk zijn vruchten af. Tijdens het inspelen vlogen onze duiven op een loei zware dagfond vlucht (Vierzon) zelfs al 1,2,3 en 4 in onze club (De Gevleugelde Bode te Streefkerk). Deze uitslag gaf ons goede hoop voor de volgende overnachtvlucht Bergerac.

Bergerac

Bergerac werd inderdaad voor ons een geweldige vlucht. Onze eerste duif won op deze zware vlucht de 2de nationaal van sector 1 & 2 (22.000 duiven) en uiteraard op teletekst.
Vandaar dat deze doffer de naam “Teletekst Doffer” heeft gekregen. Het jaar erna presteerde de “Teletekst Doffer” het om weer op teletekst te vliegen. Ditmaal won hij de 6e nationaal vanuit Bordeaux. Met deze prestaties op zak verhuisde de “Teletekst Doffer” naar ons kweekhok.

 

 

35 jaar vriendschap

Cees den Hoed en Martin van Zon zijn al 35 jaar vrienden. Er zijn in de loop der jaren al aardig wat (top)duiven richting Cees gegaan. Cees heeft met deze duiven altijd goed gepresteerd op de marathonvluchten.
De samenwerking tussen Martin en de combinatie werd de laatste jaren steeds intenser. Martin verzorgde al jaren de selectie en kweekadviezen voor de combinatie. In 2015 werd het besluit genomen om alles samen te gaan doen. Alle marathonkwekers van Martin gingen richting Pascal.

De opbouw van ons kweekhok kunt u lezen onder het item ultramarathon duiven, op deze site.

In 2016 hebben we via Martin contact gekregen met Gerard Schalkwijk (Travipharma). Gerard en Co Schoenmaker( duivendokter.nl) zijn onze medische adviseurs.Tevens gebruiken wij de conditie ondersteunende producten van Travipharma tot volle tevredenheid.

Planning voor 2017

Vliegseizoen 2016 was voor ons een overgangsjaar omdat de kolonie voor het grootste gedeelte bestond uit onervaren duiven. We hebben in 2016  alleen deelgenomen aan 4 middag lossingen voor de jaarlingen. Tevens aan 1 ochtend lossing van de sector. Dit waren duiven die in 2014 één middaglossing hadden gehad.
Voor 2017 is de planning om alleen de ZLU vluchten (ochtendlossingen) te spelen. De jaarlingen zullen we alleen op de dagfond vluchten spelen en misschien aan het einde van het seizoen op een vlucht met middaglossing.