Herkansing Pontoise dit weekend

geplaatst in: Geen categorie | 0

Na een raar verlopen vlucht vanuit Pontoise afgelopen weekend, morgen de herkansing. Want morgen worden de duiven weer vanaf dezelfde losplaats gelost (Pontoise).

Donderdagavond hebben wij 79 duiven ingekorft voor deze vlucht. Hadden er 80 moeten zijn, maar één van onze duiven had zich goed verstopt in de mand en werd door mij over het hoofd gezien en daarom niet ingemand. Vanmorgen heeft Cees deze duif weer op het hok gezet, zodat hij zich deze week kan voorbereiden op de dagfondvlucht volgende week.

Als het weer en de wind goed is volgende week, korven we al onze duiven in voor de eerste dagfondvlucht van dit seizoen, zodat ze een goede voorbereiding hebben voor de overnachtvluchten.

Een tweejarige doffer, waar we het vorige week al over hadden, hebben we thuis gehouden. Afgelopen woensdagmiddag hebben we deze doffer een lapvluchtje gegeven vanuit Gouda, zodat het GPSje weer gereset kon worden. Volgende week gaat hij gewoon weer mee naar Blois (dagfond).

Het weer van morgen ziet er niet goed uit, de voorspellingen lijken heel erg op dat van vorige week en hoe dat verliep weten we allemaal. Hoop dat de vlucht morgen een ander verloop geeft, zodat iedereen terug kan kijken op een mooie vlucht.

 

Iedereen succes morgen.

 

Pascal