Eerste Blog voor onze website

geplaatst in: Geen categorie | 0

Vandaag schrijven we onze eerste blog voor de website, waar we heel trots op zijn en blij met het eindresultaat.

De bedoeling van de blog is om u een inzicht te geven hoe wij de duivensport beleven en bij de overnachtvluchten een voor en nabeschouwing te publiceren.

 

Het seizoen 2017 is al in volle gang en donderdagavond hebben we 80 duiven ingekorft voor de vlucht vanuit Pontoise (midfond) voor ons 370 kilometer. Volgens het vluchtprogramma zouden we Nanteuil vervliegen dit weekend, maar door de hevige regenval is de losplaats veranderd in een grote modderpoel lezen we net op de afdelingssite en wordt er uitgeweken naar Pontoise.

Het wordt de vijfde keer dat de duiven in de mand gaan, had eigenlijk de zevende keer moeten zijn, maar de doordeweekse africhtingen hadden geen doorgang i.v.m. slechte weersvoorspellingen.

Op deze manier komen de duiven ook ruimschoots aan de kilometers die ze moeten maken voor de eerste overnachtvlucht.

We spelen de duiven op deze vluchten in op dubbel weduwschap en gaan ze dan koppelen voor de eerste overnachtvlucht, zodat ze worden ingekorft op 10 dagen broeden.

 

De afgelopen weken kwamen de duiven goed naar huis en dat is voor ons belangrijker als prijs spelen op deze vluchten.

Alles loopt volgens planning, duiven zijn gezond en trainen goed, dus wij zijn tevreden.

 

Zaterdag de vlucht vanuit Pontoise, hoop dat het weer een beetje wil meewerken zodat de duiven gelost kunnen worden. Vandaag op meteofrance gekeken en ziet er niet zo rooskleurig uit.

We wachten het af en houden u op de hoogte na de vlucht.

 

Pascal