Een week na Pontoise en een dag voor Blois

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een week na:

Pontoise was vorige week een snellere vlucht als de week ervoor, dat was ook te zien op de uitslagen geen fondliefhebbers bij de eerste tien!!!

Wel was het opvallend dat meerdere liefhebbers een langere tijd moesten wachten op hun tweede duif of tweede groepje in onze club. Ook bij ons arriveerde de eerste drie duiven rond 11.15uur en toen moesten we bijna tien minuten wachten voordat de volgende met kleinere gaten er tussen naar huis kwamen.

In de club en samenspel spelen de eerste drie duiven nog prijs op deze vlucht.

Onze eerst getekende duif is achtergebleven, wat toch wel een dompertje voor ons is.

Hadden veel vertrouwen in deze doffer op de ochtendlossingen omdat hij zich al goed liet zien op de kortere vluchten, waarschijnlijk een ongeluk gehad.

 

Vorige week onze jongen duiven de verplichte Paramyxo enting gegeven, de teller stopte bij 74 duiven. Dit is een mooi ploegje om op de jongen duivenvluchten te spelen. De enting heeft gelukkig geen negatief effect gegeven op de gezondheid van de duiven. Ze vliegen deze week ook voor het eerst met z’n allen rond, dus over een tijdje als ze goed gaan trekken kunnen we ze voorzichtig gaan africhten.

Zoals het er nu uitziet is de planning om de vlucht vanuit Duffel(24-06) voor het eerst met de jongen mee te doen.

 

Een dag voor:

Gisteravond 75 duiven ingemand voor de eerste dagfondvlucht dit seizoen vanuit Blois.

Hebben enkele duiven thuis gehouden, waaronder de “900” deze duif heeft al een aardige leeftijd (11jaar) en zoveel ervaring op de overnacht dat hij een weekje rust krijgt van ons.

Een andere duif die thuis blijft kregen we vorige week thuis met zijn laatste twee slagpennen gebroken??, hoe dit is gekomen blijft voor ons een raadsel.

Zaterdag geven ze voor heel de vlieglijn mooi weer op, zelfs in Nederland tot 30 graden. De wind komt in Frankrijk uit het zuid-zuid-oost en draait op de vlieglijn naar het zuidoosten. Allemaal ingrediënten voor een mooie vlucht, na de lossing zaterdag gaan we hier hopelijk van genieten.

(overzicht van 8h>11h)

Iedereen succes zaterdag.

 

Pascal