Van der Wegen

Onze stam met ultramarathon duiven zijn opgebouwd met o/a enkele basisduiven van het oude Van de Wegen-soort die ik ontdekte bij sportvriend Johny Hartjes uit Ulft. Toen Johny eens bij mij op bezoek was vertelde hij mij dat hij een aantal oude Van de Wegen duiven had overgenomen van Theo Vieberink. Theo was jaren lang een succesvol zware fond speler geweest en had in de loop der jaren een eigen stammetje (met als basis pure van de Wegen duiven) opgebouwd. Theo was al wat ouder en ging verhuizen naar een verzorging/bejaardentehuis. Toen Johny mij vertelde dat hij deze oude Van de Wegen duiven van Theo had gekocht ben ik direct naar hem toe gereden. Ik was zwaar onder de indruk van deze stok oude van de Wegen duiven van bijna 18 jaar oud. Ik heb ze toen weer van Johny overgenomen en ben er twee jaar uit gaan kweken. Deze oude klasbakken bevruchtte in Berkenwoude nog elk eitje en brachten bij mij nog 2 jaar lang al hun jongen zelf groot. Eén van deze oude rakkers had 6 jaar op rij de 1e prijs van Bergerac gewonnen en was al vader van een 1e NPO Brive en een 3e nat Bergerac. Theo had zijn 4 beste doffers tot op het laatst toe overgehouden. Deze ultramarathon duiven hadden allemaal stuk voor stuk een geweldige staat van dienst.

 

Bruggeman

Verder heb ik een Bruggeman doffer ingebracht (die ik ontdekte bij Henk Blauw), zijnde een zoon van de “30” (zoon Orhan x Myra), die toen gekoppeld stond tegen Ravieta, een top duivin (een halve Van de Wegen) die zelf al eens de 4e nat. St. Vincent had gevlogen. Een zus van deze Bruggeman kweker vloog bij Bruggeman (toen ik hem al gekocht had) ook nog eens de 6e int. Barcelona tegen 26.088 duiven. Drie halfbroers van de Bruggeman kweker (zonen van de “30”) vlogen o/a de 40e nat. Barcelona, 47e nat. Barcelona en de 54e nat. Barcelona. Dit kleine frêle doffertje heb ik gekruist met de beste duivinnen die ik destijds voor handen had en loopt als een rode draad door onze stam ultramarathonduiven heen.

 

Jonge Baron/ “Super Bordeaux

Ik had al enkele jaren een geweldige kweek duivin van Sjaak Steketee in mijn bezit, een dochter van de Stayer x de “755”duivin (Sjaaks beste kweek duivin). Hieruit verkocht ik aan vader en zoon  Rietveld uit Lexmond een dochter .Uit deze dochter, gekoppeld aan een volle neef (vaders waren beiden gekweekt uit het superkoppel van Nico Hoogendijk), kweekte Mari Rietveld zijn “Jonge Baron”. Deze “Jonge Baron werd een van de allerbeste fond duiven ooit in Nederland. Hij vloog alleen maar kop prijzen nationaal, met als beste prijs in 2006 de 1e Int. Bergerac tegen maar liefs 40.305 duiven. Als opwarmertje had hij enkele weken daarvoor al de 31e nat. St. Vincent gevlogen tegen 6419 duiven. In 2005 vloog “de Jonge Baron” de 19e nat. Bergerac tegen 17.160 duiven. En het jaar daarvoor vloog hij de 11e nat. Bergerac tegen 20.261 duiven. Van een betere heb ik nog niet gehoord of het moet de blauwe super Bordeaux vlieger van Cor van de Linden zijn. Deze duif is van de zelfde klasse als de “Jonge Baron”en vloog de 13e nat. Bordeaux tegen 5100 duiven, gevolgd door de 1e nat. Bordeaux tegen 9277 duiven en op deze vlucht in 2005 vloog hij uren los op het hele concours. Omdat deze crack zoveel uren los vloog, werd er getwijfeld of hij die prestatie wel echt had geleverd of misschien ontsnapt was. Cor zat er niet zo mee en korfde zijn Blauwe 1e nat. Bordeaux doffer in 2006 gewoon weer in op Bordeaux. Vriend en vijand viel van zijn stoel toen deze geweldenaar gewoon weer los vooruit de 1e Nationaal Bordeaux vloog, ditmaal tegen 7409 fond kleppers. Een “normaal” mens zou zo’n duif in een gouden kooitje zetten of voor een wereldbedrag verkopen. Cor kon voor deze duif een serieus bedrag krijgen van meer dan 5 nullen maar koos ervoor om met deze crack gewoon door te vliegen. Tot en met zijn 8e jaar zat deze topper op het vlieghok en vloog daar nog heel wat kop prijzen bij elkaar zoals bijvoorbeeld een 30e nat. Pau ZLU.

Uit deze superduif hebben we 3 zonen en 3 dochters op het kweekhok zitten.

 

Brinkman

Ik vond ook bij de compagnon van Marcel Tromp een geweldig duifje. Het was een zwaar in geteelde duivin, gekweekt uit 2 duiven van Herman Brinkman. Haar vader was een zoon van “Brinkie Boy”en haar moeder een halfzus van “Brinkie Boy”.Dit super zachte donker duivinnetje werd als jaarling ingekorfd op Bergerac en speelde op deze zware Bergerac de 1e in het inkorf centrum en dit bleek later goed voor de 13e nationaal te zijn. Haar 2e vlucht werd als 2 jarige St. Vincent (een hele snelle), waar ze in de nacht arriveerde en de 3e nat. vloog. Helaas werd ze toen uit de uitslag genomen wegens te laat melden. Deze duivin heb ik een poosje mogen lenen en ik heb daar een aantal schitterende kweekduiven uit gekweekt. Black Stallion en Black Silk komen van haar met de “Bruggeman” kweker. Ook met de “Bergerac”(vader 1e NPO Brive) van Theo Vieberink, zitten er drie zoons van haar op ons kweekhok.

 

“Markies

Van Martin Mulderij kreeg ik zijn 1e int. Brive te leen. Deze 1e int Brive was ook een kleinzoon van het “Stayer”duivinnetje waar de “Jonge Baron” uit is gekweekt. Uit deze doffer kweekte ik met mijn Montauban duivin de “Markies”, ook deze doffer heeft al meerdere echt goede duiven gegeven.

 

Ons kweekhok bestaat dus uit duiven die het bloed in de aderen hebben van de beste fond duiven die er de laatste jaren in Nederland hebben gevlogen. Mijn filosofie is alleen kweken uit de perfect gebouwde marathonduif die weer uit het “beste”komt wat er in Nederland voor handen is. Onze kweekduiven hebben dus vaak het bloed in hun aderen van twee duiven, extreme “cracks”.Duiven die iets hebben gepresteerd in de Nederlandse duivensport wat “van een andere planeet” was. Dit extreme kop vliegers bloed hebben we verweven in het beste reguliere fond bloed wat er in Nederland voor handen is met als grondbasis het oude Van de Wegen /Aarden/Steketee soort.

 


Hieronder een selectie van onze kweekduiven

 

extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
extra informatie duif
 
extra informatie duif
extra informatie duif