De dag na een stroeve Blois

geplaatst in: Geen categorie | 0

Vandaag is de dag van wonden likken voor de meeste duivenliefhebbers in Nederland. Wat er gisteren met de duiven is gebeurd weet ik niet, maar we weten alleen dat het met een zuidoosten wind altijd lastig is. Het begon al in de morgen toen we hoorde dat de duiven die waren gelost in Chimay een heel slecht verloop had, dat wil niet altijd zeggen dat een andere vlucht ook slecht verloopt. Maar nu achteraf hoor je dat het in veel afdelingen over het hele land slecht verliep met de vluchten. De oorzaak zullen we nu nog naar moeten gissen, misschien over een tijdje dat er meer over bekent wordt zodat we hier ook rekening mee kunnen gaan houden. Dat de duiven enorme dorst hadden wisten we toen de eerste duiven bij ons arriveerde. De eerste minuten na thuiskomst zaten ze rond de drinkpot, zonder aandacht te hebben voor hun doffer of duivin.

Chimay hadden we geen duiven mee, dus het was afwachten hoe Blois ging verlopen. Om 13.52uur kwam er een duif aansteken en het was de “100”, een duivin die als jongen duif zich ook al meerdere malen had laten zien en waar we veel vertrouwen in hebben. Haar vader is een zoon uit onze Bruggeman doffer en de moeder een pure van de wegen. Ze heeft nu een andere naam gekregen, want een overbuurman kwam twee weken geleden eens kijken bij het thuiskomen van onze duiven. En hoorde toen dat de twee mensen die bijna altijd bij ons komen kijken (Ron Kooiman en Theo Scheel) een onderlinge competitie hadden. Hij wilde ook wel meedoen en koos de “100” en vanaf dat moment heet ze ”Aif”.

Dat de duiven dorst hadden bleek ook uit het verhaal dat ik werd gebeld onder het wachten op de duiven. Door een supermarkt eigenaar (Jumbo) uit St. Annaland (Zeeland) en vertelde dat er een duif was binnen gevlogen!!!!. Ze hebben hem op ons verzoek twee keer water gegeven en rond sluitingstijd weer losgelaten. Om 20.00uur gisterenavond arriveerde de duif weer op ons hok. Heb de man een bericht gestuurd en bedankt voor zijn goede zorgen. Duiven doen dus de raarste dingen om aan drinken te komen zo blijkt uit dit verhaal.

In de club en samenspel spelen we 20/21 prijzen van de 75 ingemanden duiven en beginnen met de vijfde prijs in de club.

Gisterenavond moesten er nog 18 duiven terugkomen, dus hoopte we dat er de volgende morgen nog een aantal zouden komen, wat je van fondduiven wel kan verwachten.

Al vroeg in de morgen zijn er weer 10 bijgekomen en over de rest van de dag nog twee, dus op zondagavond zijn er nog 6 duiven onderweg.

Hoop dat de verliezen bij andere duivenliefhebbers meevalt, want een weekend zoals deze zien we niet graag meer.

Pascal