Herkansing Pontoise dit weekend

geplaatst in: Geen categorie | 0

Na een raar verlopen vlucht vanuit Pontoise afgelopen weekend, morgen de herkansing. Want morgen worden de duiven weer vanaf dezelfde losplaats gelost (Pontoise).

Donderdagavond hebben wij 79 duiven ingekorft voor deze vlucht. Hadden er 80 moeten zijn, maar één van onze duiven had zich goed verstopt in de mand en werd door mij over het hoofd gezien en daarom niet ingemand. Vanmorgen heeft Cees deze duif weer op het hok gezet, zodat hij zich deze week kan voorbereiden op de dagfondvlucht volgende week.

Als het weer en de wind goed is volgende week, korven we al onze duiven in voor de eerste dagfondvlucht van dit seizoen, zodat ze een goede voorbereiding hebben voor de overnachtvluchten.

Een tweejarige doffer, waar we het vorige week al over hadden, hebben we thuis gehouden. Afgelopen woensdagmiddag hebben we deze doffer een lapvluchtje gegeven vanuit Gouda, zodat het GPSje weer gereset kon worden. Volgende week gaat hij gewoon weer mee naar Blois (dagfond).

Het weer van morgen ziet er niet goed uit, de voorspellingen lijken heel erg op dat van vorige week en hoe dat verliep weten we allemaal. Hoop dat de vlucht morgen een ander verloop geeft, zodat iedereen terug kan kijken op een mooie vlucht.

 

Iedereen succes morgen.

 

Pascal

Pontoise verrassende uitslag

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een dag na de vlucht Pontoise kunnen we wel stellen dat het een bijzondere vlucht was, veel fondliefhebbers bovenin de uitslagen!!!

Met een ZW-wind kan je als fondliefhebber natuurlijk je prijsje meepakken in de uitslag, maar met deze weersomstandingheden (bewolking, storingen in de lucht) blijkt dat de fondduiven hier beter mee om kunnen gaan(ervaring) als de programmaduiven. In de uitslag van onze vereniging is dat ook heel duidelijk gebleken, meerdere fondliefhebbers hoog in de uitslag. Wij spelen de prijzen 13,38,39,40 enz. 10 van de 80 in de prijzen. En heel bijzonder is wel dat onze ”900” een super fondduif van 11 jaar oud, ook zijn prijs pakt met deze vlucht. Toen hij arriveerde als tiende duif zeiden Cees en ik al tegen elkaar dat dit een raar verloop van de aankomsten zou worden. Zaterdagavond waren 79 van de 80 duiven thuis, een duivin van 2014 is nog onderweg. Hoop wel dat zij nog terugkomt want het is toch een favorietje van ons.

Volgende week staat weer Pontoise op het programma, gaan de duiven deze week weer klaar maken voor deze vlucht.

Een twee jarige doffer was vorige week een paar uur na de uitslag pas thuis en gisteren ook weer s’avonds rond 18.30uur. Deze doffer laten we een weekje bijkomen, want vorig jaar was deze duif beste jaarling op ons hok en tevens duifkampioen in de vereniging op de overnacht.

Pascal

Eerste Blog voor onze website

geplaatst in: Geen categorie | 0

Vandaag schrijven we onze eerste blog voor de website, waar we heel trots op zijn en blij met het eindresultaat.

De bedoeling van de blog is om u een inzicht te geven hoe wij de duivensport beleven en bij de overnachtvluchten een voor en nabeschouwing te publiceren.

 

Het seizoen 2017 is al in volle gang en donderdagavond hebben we 80 duiven ingekorft voor de vlucht vanuit Pontoise (midfond) voor ons 370 kilometer. Volgens het vluchtprogramma zouden we Nanteuil vervliegen dit weekend, maar door de hevige regenval is de losplaats veranderd in een grote modderpoel lezen we net op de afdelingssite en wordt er uitgeweken naar Pontoise.

Het wordt de vijfde keer dat de duiven in de mand gaan, had eigenlijk de zevende keer moeten zijn, maar de doordeweekse africhtingen hadden geen doorgang i.v.m. slechte weersvoorspellingen.

Op deze manier komen de duiven ook ruimschoots aan de kilometers die ze moeten maken voor de eerste overnachtvlucht.

We spelen de duiven op deze vluchten in op dubbel weduwschap en gaan ze dan koppelen voor de eerste overnachtvlucht, zodat ze worden ingekorft op 10 dagen broeden.

 

De afgelopen weken kwamen de duiven goed naar huis en dat is voor ons belangrijker als prijs spelen op deze vluchten.

Alles loopt volgens planning, duiven zijn gezond en trainen goed, dus wij zijn tevreden.

 

Zaterdag de vlucht vanuit Pontoise, hoop dat het weer een beetje wil meewerken zodat de duiven gelost kunnen worden. Vandaag op meteofrance gekeken en ziet er niet zo rooskleurig uit.

We wachten het af en houden u op de hoogte na de vlucht.

 

Pascal